
PLAN NAȚIONAL DE IMUNIZARE ÎMPOTRIVA COVID-19
În baza art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătăţii publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, ca urmare a analizei evoluţiei situaţiei epidemiologice la nivelul la nivel național și internațional, Comisia Națională de Urgență a Sănătății Publice afirmă că situația epidemiologică rămâne nefavorabilă.
Avand in vedere ca vaccinarea este o metoda extrem de eficienta de prevenire, control si eliminare a bolilor infectioase care pot pune in pericol viata fiecarui om;
Recunoscând că vaccinarea este una dintre cele mai benefice investiții în sistemul de sănătate, precum și una dintre cele mai eficiente intervenții de sănătate publică în facilitarea accesului la serviciile de sănătate pentru grupurile cele mai vulnerabile ale populației;
În vederea reducerii morbidității și mortalității cauzate de COVID-19 prin asigurarea și administrarea la timp a vaccinurilor sigure și eficiente împotriva COVID-19 către populația Republicii Moldova, Comisia Națională de Urgență de Sănătate Publică
DECIDE:
1. Aproba Planul național de imunizare împotriva COVID-19 în conformitate cu anexa.
2. Autoritățile și instituțiile publice responsabile specificate în Planul național de imunizare împotriva COVID-19 asigură implementarea adecvată și completă a acțiunilor în domeniul lor de competență.
3. Planul național de imunizare împotriva COVID-19 se bazează pe dovezile științifice disponibile în prezent și poate fi actualizat pe măsură ce noi dovezi devin disponibile.
4. Comisiile teritoriale de urgență de sănătate publică trebuie să asigure revizuirea tuturor deciziilor/ordinelor aprobate, punându-le în conformitate cu deciziile Comisiei Naționale de Urgență de Sănătate Publică a Republicii Moldova.
5. Hotărârile Comisiei Naționale de Urgență de Sănătate Publică sunt obligatorii pentru autoritățile publice centrale și locale, persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și de forma organizatorică și juridică.
6. Reprezentanții mass-media sunt încurajați să informeze publicul cu privire la necesitatea respectării stricte a măsurilor de prevenire și control al infecției cu COVID-19.
7. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică prevăzute în prezenta rezoluție constituie o amenințare la adresa sănătății publice și constituie un motiv de supunere a celor responsabili la contravenție și/sau răspundere penală.
8. Prezenta hotărâre intră în vigoare din momentul publicării și se publică pe site-ul oficial al Guvernului.



















